СБУ викрила шахраїв, які продавали підробку вакцини Pfizer

доповнено

Служба безпеки України викрила міжнародне злочинне угруповання, яке продавало нібито вакцину від COVID-19 компанії Pfizer.

Про це у вівторок, 11 травня, інформує пресцентр СБУ.

“Зловмисники широко рекламували свої послуги і стверджували, що можуть поставляти вакцину від американської компанії Pfizer. Насправді вони займалися шахрайством і не мали жодного стосунку до оригінальної продукції”, – йдеться у повідомленні.

До складу угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне.

В інтернеті вони розмістили рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, які начебто мають можливість поставляти вакцину від Pfizer.

Також члени злочинної групи надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків. Зокрема там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України. Вартість однієї дози “вакцини” становила $250.

Зловмисники були орієнтовані передусім на “клієнтів” із Російської Федерації та Індії. Правоохоронці задокументували факти отримання передплат від “клієнтів” на тисячі доларів США.

Канал незаконного продажу підробленої “вакцини” до інших країн викрито наприкінці квітня.

У СБУ наголосили, що відповідно до політики компанії “Пфайзер Продактс Інк”, поставки вакцини проти COVID-19 здійснюються виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи Pfizer та державою Україна.

Читайте також:
“Телефонує фейковий Ляшко”: головний санлікар повідомив про шахраїв, які від його імені просять гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна