Розвідкою і диверсіями проти України з території РФ займаються близько семи тисяч спецслужбовців, – Баканов

 

Розвідувальною та підривною діяльністю проти України з території Росії постійно займаються близько семи тисяч співробітників російських спецслужб.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Іван Баканов на всеукраїнському форумі “Україна 30. Безпека країни” у Києві у вівторок, 11 травня.

“Сьогоднішня Росія по своїй суті є державою-спецслужбою. І будь-який напрям зовнішньої політики РФ – не класична дипломатія, а комплекс спеціальних операцій. Лише по Україні з території Росії працюють близько семи тисяч співробітників. Це, скажімо так, “офісні працівники”, – сказав Баканов, якого цитує “Радіо Свобода”.

За його словами, співробітники російських спецслужб створюють в Україні агентурні мережі, зривають отримання міжнародної допомоги, провокують акції протесту і ведуть пропагандистську діяльність.

Баканов заявив, що розвідувально-підривна діяльність Росії навряд чи суттєво знизиться з часом.

За його словами, за минулий рік СБУ припинила діяльність п’яти агентурних мереж і затримала 12 агентів російських спецслужб.

Читайте також:
На Житомирщині затримали агента ФСБ Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна