На Житомирщині затримали агента ФСБ Росії. ВІДЕО

 

У Житомирській області контррозвідники Служби безпеки України затримали агента ФСБ Росії.

Про це 22 квітня повідомили пресцентр СБУ та пресслужба Офісу генерального прокурора.

В СБУ зазначили, що агентом ФСБ РФ “виявився місцевий житель, який за завданням ворожої спецслужби, на матеріальній основі, збирав розвідувальні дані про військові частини регіону”.

Співробітники спецслужби задокументували, що на виконання завдання російських кураторів агент мав провести відеозйомку двох військових об’єктів; зібрати інформацію про керівний склад військових підрозділів, включаючи компрометуючі дані; встановити місця проживання військовослужбовців.

Зловмисник, зокрема, підготував схеми територій військових частин і місця розташування контрольно-пропускних пунктів. Він мав передати інформацію відпрацьованими електронними каналами.

У прокуратурі уточнили, що житель міста Бердичів протягом січня-квітня 2021 року, діючи з корисливих мотивів, вступив у злочинну змову з представником ФСБ Росії. Він діяв під конспіративним псевдонімом, “фотографував територію, будівлі військових об’єктів, автотранспорт, розташування камер відеоспостережень та «сліпих зон», систему охорони, а також збирав приватну інформацію про військовослужбовців та їхні родини тощо”.

Фото: пресцентр СБУ

Під час обшуків за місцем проживання агента правоохоронці вилучили засоби зв’язку із представниками ФСБ РФ.

Як можна побачити на оприлюднених СБУ фото, також у затриманого вилучили агітпродукцію на підтримку закритих рішенням РНБО України каналів “112 Україна”, ZIK та NewsOne із гаслом “Лише зміна влади поверне свободу слова”.

Фото: пресцентр СБУ

“Затриманий визнав факт співпраці з російською спецслужбою і надає свідчення щодо своєї протиправної діяльності”, – ідеться в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Читайте також:
СБУ в Дніпрі затримала агента “ДНР”, який шпигував за українськими військовими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна