Під час обшуку в Криму російські силовики розстріляли мусульманина, – правозахисниця

 

Під час обшуку під Сімферополем, в селі Дубки, російські силовики розстріляли узбека, мусульманина Аюба Рахімова.

Про це повідомила активістка, правозахисниця громадської організації “Кримська солідарність” Лутфіє Зудієва у вівторок, 11 травня.

З її слів, вчора Рахімова бачили під час іфтару (розговіння, вечірнього прийому їжі під час місяця Рамадан – Н.) в мечеті Сімферопольського району Ак-Мечеть. Він заробляв на життя, готуючи їжу.

“За словами силовиків, він чинив опір їм у обшуках, але довіряти людям, які вже забрали більше 80 невинних людей – кримських татар, я не поспішаю. Його дружину Сахібу Рахімову та його сина досі не можуть знайти. Її забрав після обшуку в їхньому будинку в селі Завітне Радянського району Криму начальник відділу міграції”, – написала Зудієва.

З її слів, сусіди та односельчани масово подають повідомлення до поліції про зникнення його дружини та 15-річного сина.

Прокуратура АРК і Севастополя відкрила кримінальні провадження через обшуки і затримання, що відбулися у вівторок, 11 травня, в анексованому Криму.

“Сьогодні, 11 травня 2021 року, розпочато кримінальне провадження за фактом проведення “силовиками” держави-окупанта низки незаконних обшуків в окупованому Криму та подальшого незаконного затримання представників кримськотатарського народу”, – йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Як зазначили у прокуратурі АРК і Севастополя, кримінальні провадження розпочато за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) і ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі). За вказані незаконні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, додали у відомстві.

Читайте також:
“Обшукали навіть сарай і туалет”: силовики РФ знову приходили до кримських татар під Сімферополем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна