“Обшукали навіть сарай і туалет”: силовики РФ знову приходили до кримських татар під Сімферополем

 

Під тимчасово окупованим Сімферополем у селі Дубки у вівторок 11 травня почався ще один обшук в одному з будинків. Імовірно, там перебуває Аюб Рахімов, у будинку якого в Завітному Совєтського району проходили слідчі заходи цього ж ранку.

Про це повідомили в громадському об’єднанні “Кримська солідарність”.

15-річний Так’юддін – син Сахіби Бурханової, яку відвезли до відділення з питань міграції ОМВД Росії в Совєтському району після ранкового обшуку, повідомив активістів, що заходи в будинку в Завітному завершилися.

“Зайшли, привіталися з матір’ю. Потім почали питати щодо батька. Потім почали обшукувати будинок, обшукали сарай, потім кімнати. В туалеті були. Щодо причини свого візиту вони в кінці протоколу написали, зачитали, але я толком нічого не зрозумів. Копію протоколу не залишили. Працювала ФСБ. Статтю сказали, але я не зрозумів. Хтось приїхав, подивилися паспорт і сказали, що в Совєтський треба поїхати. Для чого – не сказали. Мати забрали, я сказав, що з нею поїду. Сестричка злякалася”, – розповів “Кримській солідарності” Так’юддін.

Правоохоронні органи Криму офіційно не коментують те, що відбувається.

Читайте також:
ФСБ прийшла з обшуком до кримських татар у Білогірському районі півострова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна