Кіпр дозволив в’їзд вакцинованим туристам

 

Із 10 травня 2021 року Кіпр відкрив свої кордони для іноземних туристів, які мають повне щеплення від коронавірусу, а також послабив внутрішні карантинні обмеження.

Про це повідомляє France24 із посиланням на главу МОЗ Кіпру Константиноса Іоану.

“Кіпр робить крок до повернення до більш нормальних темпів соціальної та економічної діяльності. Впроваджуються протоколи охорони здоров’я, що мають на меті тестувати населення і тим самим пришвидшити програму зі щеплення — цим Кіпр робить важливий крок до виходу з невизначеності”, – заявив міністр.

Також із понеділка, 10 травня, скасовується дія системи офіційного схвалення виходу людей з дому за допомогою текстових повідомлень.

Кіпріотам, які бажають потрапити в заклади гостинності, тепер потрібно буде показати ковідний сертифікат, який уряд назвав “паспортом безпеки”.

Отримати його можуть особи, які мають принаймні одну дозу вакцини проти коронавірусу, або які перехворіли на коронавірусну хворобу за останні шість місяців, або мають дійсний 72-годинний негативний ПЛР чи швидкий тест. У такий спосіб Кіпр завершив третій частковий локдаун.

Влада заявила, що “паспорт безпеки” є тимчасовим заходом, який застосовуватиметься до 31 травня, щоб допомогти пришвидшити програму вакцинації на острові.

Туристам, які мають два щеплення від коронавірусу, не потрібно проходити тестування перед поїздкою до Кіпру та відправлятися на карантин після прибуття.

Ідеться про жителів 65 країн, із якими Кіпр поновив сполучення, в тому числі всіх держав Євросоюзу, а також США, України, Росії та Білорусі.

Міністерство охорони здоров’я країни заявило, що Кіпр посідає шосте місце в ЄС за показником введення першої дози вакцини від коронавірусу.
Із 10 травня черга на вакцинацію дійшла до людей у віці 20 років.

Читайте також:
Кіпр з 1 квітня відкрив кордони для українських туристів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна