На Житомирщині смерч пошкодив 20 гектарів лісу. ВІДЕО

 

У Ярунському лісництві на Житомирщині локальний смерч пошкодив 20 гектарів лісу, де росте осика.

Про це в п’ятницю, 7 травня, повідомляє пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства у фейсбуці.

“Локальний смерч зафіксували днями на території Новоград-Волинського району. Від нього постраждали насадження державного підприємства “Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство”. В Ярунському лісництві сильний вітер частково пошкодив квартал насаджень осики стиглого віку”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив директор підприємства Степан Нусбаум, під час обстеження ділянки зафіксували вітровальні та буреломні пошкодження різного рівня.

За попередніми оцінками, смерч пошкодив близько 20 га лісу. Зазначається, що після детальних обстежень території лісництва буде зрозуміло чого потребують насадження – суцільного освоєння та створення лісових культур або лише вибіркового прибирання постраждалих дерев.

Читайте також:
Житомирщина завтра виходить із “червоної” зони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна