Меджліс просить уникати розваг у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня

 

Меджліс кримськотатарського народу закликав не проводити офіційні розважальні масові заходи на вулицях і площах обласних центрів і міст України 18 травня – у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві, опублікованій головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим у фейсбуці.

Зокрема, Меджліс закликає керівників обласних адміністрацій, сільських, селищних і міських голів, депутатів сільських, селищних, міських і обласних рад сприяти проведенню 18 травня Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Меджліс просить пов’язати жалобні чорні стрічки на державні прапори України, встановлені над адмінбудівлях чи флагштоках поблизу. Також – розмістити на носіях зовнішньої реклами спеціальне графічне позначення, що відображає суть трагедії кримськотатарського народу 18 травня 1944 року.

18 травня в Україні та світі згадують про жертв депортації кримськотатарського народу з Криму у 1944 році. У цей день з півострова радянська влада відправила перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано близько 200 тисяч осіб.

У цей день проходять жалобні заходи пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму.

Згідно з постановою Верховної Ради, 18 травня оголошено Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також:
“Голос” виступає за визнання статусу кримських татар як корінного народу України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна