Збройні сили України долучаться до навчань НАТО Defender Europe-2021

 

Військові Збройних сил України візьмуть участь в окремих заходах під час багатонаціональних навчань Defender Europe-2021 (“Захисник Європи-2021”).

Про це в четвер, 6 травня, повідомив командувач 41-ї бригади польової артилерії армії США, полковник Даніель Міллер, передає “Укрінформ”.

Цьогорічні Defender Europe розпочалися з проведення десантування американських військових та артилерійських стрільб високоточними боєприпасами в рамках тренування Fires Shock (“Вогневий удар”) в Естонії.

Однією з  центральних подій кампанії “Вогневий удар” є навчання під назвою Dynamic Front (“Динамічний фронт”), які цього року будуть проводитися як частина навчань Defender на полігоні Графенвер у Німеччині.

“У рамках Dynamic Front ми використаємо бойову потужність 1800 учасників від 16 країн НАТО з усієї Європи, одна з яких включає участь України в цьому тренуванні. Всі  вони зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила”, – зазначив американський військовий.

Читайте також:
“Один за всіх і всі за одного”: впродовж 2021 року ЗСУ долучатимуться до низки навчань НАТО, – Таран

Керівник 7-го тренувального командування сухопутних військ США, бригадний генерал Крістофер Норрі розповів, що в широкому сенсі навчання Defender Europe-2021, як і інші навчання, що проводяться на регулярній основі, мають на меті підвищити готовність та взаємосумісність між силами США, союзників по НАТО та країн-партнерів.

“Цього літа велика частини навчань Defender буде зосереджена навколо Чорного моря та регіону Балкан… Той факт, що ми будемо проводити ці навчання у регіоні від високих широт до Естонії і далі до Марокко протягом кількох наступних місяців, має дати уявлення про масштаб події. Ми проводимо справжні навчання на даному театрі цього літа, разом із нашими найкращими союзниками, такими як Естонія”, – зауважив генерал США.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, чи мають ці навчання послати певний сигнал президенту Росії Володимирові Путіну, який здійснив концентрацію військ ЗС РФ навколо кордонів України, ще один учасник брифінгу, заступник командувача Сил оборони Естонії генерал-майор Індрек Сірел зауважив, що ці навчання планувалися задовго до того, як виникла така загрозлива ситуація.

“Якими є наміри пана Путіна, може відповісти лише одна людина – сам пан Путін… Але ці навчання не розроблялися як відповідь на щось. Планування Defender-2021 розпочалося більше року тому. Ми були дуже відкритими у тому, що ці навчання присвячені обороні наших союзників. Ми надали вичерпні деталі того, що й де ми маємо намір робити. Тож будь-кому має бути зрозумілим – ці навчання не спрямовані проти когось і не проводяться у відповідь на щось”, – зауважив генерал-майор Сірел.

Нагадаємо, напередодні в Естонії почалася активна фаза навчань Swift Response за участі військ США.

Читайте також:
На Балканах та в Чорноморському регіоні стартували навчання Defender Europe-21

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна