У Рокитному на Київщині під тиском громадськості декомунізували радянську стелу з георгіївською стрічкою

 

Напередодні пам’ятних днів 8-9 травня в смт Рокитне на Київщині (колишній райцентр, тепер – селищна громада в Білоцерківському районі) влаштували стелу з радянською символікою та кольорами георгіївської стрічки, однак переробили її під тиском громадськості.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє телеграм-канал “Декомунізація. Україна”.

Метаморфози з рокитнянською стелою відбуваються 5-6 травня.

У середу в телеграм-каналі повідомили: “Сьогодні відбулося оновлення стели із забороненою символікою, окрім цього, її пофарбували у колір георгіївської стрічки. Починається період побєдобєсія”.

Надалі, коли про стелу в Рокитному почали повідомляти ЗМІ й користувачі соцмереж, можна було відстежити, наступні стадії. Спершу із зображення ордена “Вітчизняна війна” на стелі прибрали серп і молот. Потім – демонтували сам орден у вигляді зірки. Після чого почали перефарбовувати помаранчево-коричневі смуги стели в сині й жовті.

“Продовження історії в Рокитному. Стелу почали фарбувати у жовто-блакитні кольори. Ось що робить чудодійний копняк від громадськості”, – зазначено в телеграм-каналі по обіді 6 травня.

Читайте також:
“Кіров – гад”: у Кропивницькому декомунізували стелу на в’їзді в місто. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна