В Іспанії затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві силовиків під час Майдану

 

Іспанська поліція відрапортувала, що затримала чоловіка за підозрою в причетності до вбивства не менше двох силовиків під час протестів на Майдані в 2013 році – українські правоохоронні органи оголошували його в міжнародний розшук.

Про це в середу, 5 травня, повідомляє УНІАН з посиланням на іспанську поліцію.

Зазначається, що розслідування в Іспанії почалося в квітні 2020 року, коли через іспанського аташе в Україні стало відомо, що підозрюваний може переховуватися в місті Пусоль.

За даними поліції, він постійно переїжджав, деякий час проводив у Барселоні, Мадриді та Валенсії. Крім того, часто міняв місце проживання в самому Пусолі. Пізніше стало відомо, що він протягом декількох тижнів проживав в ізольованій хатині.

Поліцейські встановили пристрій стеження, після чого арештували чоловіка під час походу в кафетерій.

Також іспанське слідство зазначає, що чоловіка розшукували за вбивство двох поліцейських на Майдані в Києві.
При цьому наголошується, що у нього під час акцій протесту була при собі гвинтівка і близько 60 патронів, а українська влада не знає точну кількість силовиків, які були поранені або загинули в результаті дій цього чоловіка.

Читайте також:
“Бачте, пальці криво позросталися!” Майданівці, жорстоко побиті на Інститутській, дали свідчення у справі командира харківського “Беркута” Лукаша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна