На Донеччині вшанували загиблих в 2014-му “альфівців” Аніщенка і Лужевського та нацгвардійця Долінського

 

На Донеччині співробітники СБУ, військові ООС та представники місцевої влади вшанували загиблих 5 травня 2014 року спецпризначенців Центру спеціальних операцій “А” полковника Олександра Аніщенка та майора Руслана Лужевського.

Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим учасникам АТО, який встановлений неподалік місця бою на околиці Слов’янська.

Нагадаємо, що 5 травня 2014 року відбулося одне із перших масштабних боєзіткнень українських військовослужбовців з учасниками незаконних збройних формувань. Бій, який тривав кілька годин, перетворив антитерористичну операцію у повномасштабний конфлікт за державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Того ж дня бійці ЦСО “А” СБУ та Національної гвардії на бронетранспортерах рушили у напрямку Слов’янська. Але в районі залізничного переїзду поблизу Семенівки військові потрапили у засідку. Незважаючи на чисельну перевагу ворога, українські військовослужбовці прийняли бій.

У боєзіткненні СБУ втратила полковника Олександра Аніщенка та майора Руслана Лужевського. Загиблим військовослужбовцям було присвоєно звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).
Національна гвардія України втратила прапорщика Віктора Долінського, нагородженого орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

“Ми схиляємо голови у пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну. Дякуємо воїнам, які пройшли випробування війною і продовжують свою боротьбу на сході нашої держави”, – цитує керівника сил та засобів ЦСО “А” СБУ в районі проведення ООС пресцентр української спецслужби.

Читайте також:
Кров Слов’янська: 82 загиблі українські воїни – ціна звільнення міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна