Вступ України зміцнить Євросоюз, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що вступ України сприятиме зміцненню Євросоюзу.

Про це він заявив під час дискусії з президентами Польщі, Естонії, Латвії, Литви про майбутнє європейської політики під час заходів з нагоди 230-ї річниці ухвалення польської конституції у Варшаві, інформує УНІАН.

Зеленський висловив подяку лідерам Польщі та країн Балтії за підтримку України.

“Якщо українці віддали за це бажання (бути в Євросоюзі – “Н”) свої життя на Майдані Незалежності – мені здається, що Україна є потужною країною, яка тільки зміцнить Євросоюз. І вона це показує – вона воює на сході не тільки за свою незалежність, а й за спокій на європейському континенті”, – заявив глава Української держави.

Звертаючись до президентів Польщі та балтійських держав, Зеленський закликав сприймати Україну як рівноправного партнера.

“Щодо України в Європейському Союзі. Ви знаєте, мені здається, що країнам ЄС потрібно зрозуміти, що нас, Україну, не потрібно запрошувати 20 років до Європейського Союзу, нас треба там бачити як рівноправного партнера, як партнера невід’ємного”, – сказав він.

Як писала “Новинарня“, в понеділок, 3 травня, президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Варшаві, де взяв участь в урочистостях з нагоди 230-річчя конституції Республіки Польща і підписав декларацію п’яти президентів.

Читайте також:
Польща офіційно підтримала перспективу вступу України в ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна