Пандемічні новації: призерів чемпіонату Європи з бадмінтону в Києві нагороджували дрони

 

На чемпіонаті Європи з бадмінтону, що завершився в Києві 2 травня, з п’яти запланованих фіналів відбулися тільки три. Ще два матчі не були зіграні через позитивні тести на COVID-19 в учасників.

Так, у фіналі чоловічого одиночного розряду не зміг виступити перший номер “посіву”, чинний чемпіон континенту Віктор Аксельсен із Данії, тому “золото” без боротьби отримав його співвітчизник Андерс Антонсен.

У чоловічому парному розряді перше місце без боротьби дісталося дуету з Росії Володимир Іванов/Іван Сазонов. У фінальному матчі росіяни мали змагатися з німцями Марвіном Зайделем і Марком Ламсфуссом, проте матч скасували через позитивний тест у Ламсфусса.

При цьому вперше на таких турнірах нагородження призерів відбувалося “безконтактним” способом – замість людини медаль “вручав” спеціальний дрон. Тобто спортсмен брав нагороду із безпілотника-коптера, який підлітав до п’єдесталу.

Таку новацію в церемоніалі відзначила іспанка Кароліна Марін, яка у фіналі перемогла у двох партіях Лін Крістофсен із Данії та стала чемпіонкою Європи вже п’ятий раз поспіль. Крім того, в активі 27-річної спортсменки – три “золота” першостей світу та перемога на Олімпіаді-2016.

Жіночий парний фінал виграли Габріела Стоєва/Cтефані Стоєва з Болгарії, залишивши зі “сріблом” пару з Англії Хло Бірч/Лоурен Сміт.

У міксті  перше місце посів російський дует Родіон Алімов/Аліна Давлетова, що здолав англійців Маркуса Елліса і Лоурен Сміт.

За кількістю золотих нагород київський ЧЄ-2021 найбільше вдався росіянам – дві медалі найвищого ґатунку, але жодної іншої.
Найбільшу кількість медалей загалом виграли бадмінтоністи з Данії – 7 (1-2-4), за ними англійці – 3 (0-2-1).

Найкращі досягнення гравців збірної України на чемпіонаті – вихід у третій раунд (1/8 фіналу). Цього домоглися Наталія Войцех, Данило Боснюк, пари Гліб Бекетов/Михайло Махновський і Поліна Бугрова/Марія Столяренко.

Турнір був ліцензійним до Олімпіади в Токіо. Від України єдину путівку на Ігри 2021 року здобув Артем Почтарьов, який на київському Євро виступав із травмою і свій єдиний матч програв.

Як інформувала “Новинарня“, чемпіонат Європи з олімпійського виду спорту відбувся в Україні після тривалої перерви.

Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров відзначив злагоджену роботу команди організаторів та пожалкував про відсутність глядачів на трибунах. “Ми провели нелегкий чемпіонат за дуже непростих умов, які були викликані карантинними обмеженнями та заходами безпеки. Фактично ми стали піонерами проведення такого заходу у такому форматі. Вважаю, що Україна впоралася, і це підтверджують хороші відгуки наших європейських колег та учасників чемпіонату. Ми отримали величезний досвід проведення європейського спортивного змагання і готові організовувати заходи найвищого рівня”, – сказав він. “Дуже жалкую, що турнір пройшов без глядачів на трибунах. Це варто було побачити та відчути. Дякую усім, хто долучився до проведення чемпіонату”, – додав президент ФБУ.

Читайте також:
У Києві стартував чемпіонат Європи з бадмінтону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна