У Києві стартував чемпіонат Європи з бадмінтону

 

Із 27 квітня до 2 травня Київ приймає чемпіонат Європи з бадмінтону. Це неабияка подія в спортивному житті України, адже європейські чи світові першості з олімпійських видів спорту наша країна приймає рідко, надто ж після початку російської агресії.

Змагання відбуваються в столичному Палаці спорту. Через карантинні обмеження турнір проходить без глядачів, хоча в січні починався продаж квитків на бадмінтонне Євро.

Турнір у Києві є вирішальним етапом у відборі бадмінтоністів на Олімпіаду в Токіо.

28-й чемпіонат Європи зібрав 213 бадмінтоністів із 36 країн Європи, зокрема і з держави-агресора – Росії. Розігруються п’ять комплектів медалей – серед чоловіків і жінок в одиночному розряді, в парах, а також у міксті.

Україну на першості представляють 15 гравців. Серед “сіяних” (тобто фаворитів) вони не фігурують.

Кабінет Міністрів України видавав розпорядження №242-р про утворення організаційного комітету та затвердження плану заходів з підготовки та проведення в Україні чемпіонату Європи з бадмінтону. Співголовами оргкомітету були призначені заступник міністра молоді та спорту Ніна Уманець та президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров. Також до оргкомітету увійшли представники НОК України, міністерств та відомств, центральних органів виконавчої влади, КМДА.

Президент ФБУ Олексій Дніпров заявляв, що “з підтримкою держави та партнерів Україна готова провести найкращий чемпіонат Європи з бадмінтону за всі часи”.

Для популяризації бадмінтону та чемпіонату Європи-2021 Федерація бадмінтону України та оргкомітет турніру ініціювали соціальний проект “Ми одна команда!”, учасники якого знімалися у відео, привертаючи увагу до гри з воланом.

Попередній ЧЄ відбувався 2018 року в іспанській Уельві.

Дивитися онлайн матчі чемпіонату Європи з бадмінтону 2021 року в Києві можна на сайті: https://www.badmintoneurope.tv

Читайте також:
“Москва сгорела целиком”: гімн України чотири рази прозвучав на чемпіонаті Європи з важкої атлетики в столиці РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна