Українські “Рапіри” випробували “фактично нові” боєприпаси з Чехії. ФОТО, ВІДЕО

 

Артилерійський підрозділ однієї з окремих механізованих бригад Сухопутних військ “випробував боєм” 100-мм постріли УОФ12 чеського виробництва до гармати МТ-12 “Рапіра”.

Стрільби відбулися в суботу, 1 травня, на Рівненському військовому полігоні, повідомляє військова агенція АрміяInform.

Після пожеж на арсеналах озброєння у Збройних сил України виник значний дефіцит у пострілах УОФ12. Тож відповідно до потреб ЗСУ, Міністерство оборони уклало відповідний державний контракт на закупку цього типу боєприпасів у Чехії.

Як запевняють у МОН, постріли “закуплені за найнижчою ціною і як фактично нові“.

Зазначається, що ресурс їх зберігання складає не менше ніж 10 років. У 2020 році боєприпаси пройшли ремонт із розбором всіх елементів, заміною пороху, пороховмісних складових та укомплектовані підривачами 2019-2020 років виготовлення.

Постачальником підтверджено визначені гарантійні строки служби, зберігання та технічні характеристики, що відповідають новій продукції і категорії. Боєприпаси поставлені в належному технічному стані та у тарі, придатній до використання в районах виконання визначених завдань.

Як повідомили в групі Центру контролю якості боєприпасів Командування Сил логістики ЗСУ, проведено візуальний огляд боєприпасів. Заміряли початкову, мінімальну, середню та максимальну швидкість.

чеські-постріли-рапіра-2 чеські-постріли-рапіра-3 чеські-постріли-рапіра-1 чеські-постріли-рапіра-7 чеські-постріли-рапіра-6 чеські-постріли-рапіра-5
<
>

У межах перевірки здійснено 16 пострілів у різних режимах роботи підривника на уповільнення й фугасну дію — кожен із пострілів спрацював штатно. Всі ці показники свідчать про те, що боєприпаси УОФ12 відповідають заявленим технічним характеристикам.

Такими боєприпасами військовослужбовці Збройних Сил України стріляли вперше, результат — кожен постріл влучив у ціль.

Читайте також:
На Дніпропетровщині випробували новий постріл для САУ 2С3 “Акація”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна