Лікар, який виступав проти вакцинації, помер від коронавірусу

 

Від коронавірусу помер кенійський лікар Стівен Каранджа, який був послідовним противником вакцинації та пропагував псевдонаукові способи боротьби з “ковідом”.

Як інформує ВВС, Каранджа помер у четвер, 29 квітня. За тиждень до цього його госпіталізували з ускладненнями, що спричинив коронавірус.

Стівен Каранджа очолював Асоціацію католицьких лікарів Кенії. Він просував парові інгаляції, таблетки гідроксихлорохіну при лікуванні коронавірусу і намагався довести непотрібність вакцинації проти COVID-19.
“Щеплення від цього захворювання абсолютно непотрібне, це викликає підозри щодо просування вакцини”, – заявляв він ще в березні.

Всесвітня організація охорони здоров’я та інші медики й експертні структури наголошували на неправдивості заяв лікаря Каранджі, який виступав проти щеплень взагалі і щеплень від “ковіду” зокрема.

Через свої альтернативні погляди він наразився на конфлікт з католицькою церквою. Конференція католицьких єпископів Кенії відмежувалася від поглядів Каранджі стосовно вакцинації.

Читайте також:
Чіп і Гейтс: як світ заполонили фейки про зловісного мільярдера і чому засновника Microsoft пов’язують з коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна