У Харківський військовий госпіталь із району ООС прибули поранені бійці, один у вкрай важкому стані

 

У п’ятницю, 30 квітня, до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, розташованого в Харкові, гелікоптером доправили військовослужбовця, який напередодні отримав поранення на фронті.

Про це повідомляє АрміяInform.

За словами провідного хірурга лікарні, підполковника медичної служби Сергія Шипілова, пацієнту була надана невідкладна кваліфікована допомога з елементами спеціалізованої хірургічної допомоги.

“Армієць отримав наскрізне кульове поранення правої половини грудної клітки з ушкодженням правої легені, чотирьох ребер, лопатки і розвитком так званого правобічного плекситу. Наразі військовослужбовець пройшов додаткове обстеження, комп’ютерну томографію, йому призначили подальше лікування. Перебуває у стані середньої важкості”, – розповів Шипілов.

Також вчора до лікувального закладу авіатранспортом із кульовим пораненням був доставлений 21-річний військовий у вкрай важкому стані.

Пацієнт має торакоабдомінальне поранення, тобто одночасно ушкоджено черевну порожнину та грудну клітку. Пошкоджено шлунок, селезінку, нирку, підшлункову залозу. Куля залишила багато уламків.

“Постраждалому відразу була надана необхідна медична допомога. Сьогодні йому зробили додаткове операційне втручання на одному з органів, аби попередити розвиток важкого післяопераційного ускладнення”, – зазанчив Сергій Шипілов.

За словами лікаря, поранений воїн перебуває у стабільному, але у вкрай важкому стані. Військові медики борються за його життя.

Читайте також:
ООС: 13 обстрілів за добу, ворог бив із 120-мм артилерії на Донеччині, один боєць ЗСУ отримав поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна