У ВМСУ відзначили 103-тю річницю підняття українських прапорів на кораблях ЧФ

 

У Військово-морських силах ЗС України провели урочисті заходи з нагоди річниці підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту і Севастопольській фортеці.

Заходи відбулися в четвер, 29 квітня, у військових частинах, на кораблях, катерах, суднах та гарнізонах базування національного флоту.

Військові моряки урочисто підняли Державний прапор України та Військово-Морський прапор Збройних сил України.

“Під час урочистої церемонії на флагмані національного флоту фрегаті “Гетьман Сагайдачний” було надано історичний сигнал “Хай живе вільна Україна”. Запроваджена у сучасних Військово-Морських силах традиція котрий рік символізує зв’язок між поколіннями українських військових моряків, які одними з перших підтримали більше сотні років тому українську державність”, – йдеться в повідомленні пресцентру Командування ВМС.

Нагадаємо, що 29 квітня 1918 року головні сили Чорноморського флоту в Севастополі, гирлі Дунаю, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Очакові, Євпаторії, Феодосії та Керчі, Севастопольській фортеці підняли блакитно-жовті прапори, засвідчивши владу Української Народної Республіки.

Читайте також:
“Вірний завжди”. Контрадмірал Михайло Остроградський: невідомий будівничий флоту незалежної України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна