У Раді депутати від “ОПЗЖ” влаштували акцію “Безсмертний полк”. ВІДЕО

 

У четвер, 29 квітня, народні депутати від “Опозиційної платформи – За життя” в стінах українського парламенту влаштували пропагандистську акцію “Безсмертний полк”.

Як передає “Новинарня“, нардепи вийшли до трибуни Верховної Ради з портретами учасників Другої світової війни. Таким чином вони хотіли “привітати українців з великою перемогою, яку відзначатимуть 9 травня”.

Співголова фракції “ОПЗЖ” Вадим Рабинович під час виступу заявив, що “Україна не повинна забувати справжніх героїв”.

Також він згадав про дідів, які “не лякалися дивитися в очі смерті заради перемоги”.

Рабінович сказав, що взяв із собою фото батька, а його колеги – родичів і “видатних полководців” СРСР. Свій виступ він закінчив словами голови Ради комісарів СРСР В’ячеслава Молотова із “звернення до радянського народу” від 22 червня 1941 року.

“Нас в Україні – абсолютна більшість. І ми маємо це продемонструвати 9 травня, щоб усі бачили! Ніхто не забутий, ніщо не забуто. Насамкінець запам’ятайте: враг будет разбит, победа будет за нами!” – сказав Рабінович.

Як відомо, Молотов – один з організаторів Голодомору 1932-1933 років, співорганізатор воєнного злочину “Катинський розстріл”. Він брав активну участь у створенні сталінського ГУЛАГу, візував після Сталіна розстрільні списки.

“Маю тільки одне запитання щодо цього блукаючого у стінах ВР цирку зрадників: а чому їх вождь Медведчук не вийшов з портретом свого батька?” – написав у фейсбуці громадський активіст Сергій Стерненко.

Як відомо, батько лідера “ОПЗЖ” Віктора Медведчука – Володимир Медведчук – у часи Другої світової війни був колабораціоністом. Із квітня 1942-го по листопад 1943 року він працював у трудовому відділі німецьких окупаційних сил – установі з використання робочої сили, основним завданням якої було виконання завдань німецької адміністрації щодо примусового вивезення на роботу до Німеччини працездатної української молоді.

Після відступу німецьких військ Володимира Медведчука заарештував СМЕРШ – військова контррозвідка Народного комісаріату оборони. Його було засуджено до восьми років ув’язнення і чотирьох років заслання із формулюванням “за участь в українській націоналістичній діяльності”, хоча насправді батько Віктора Медведчука підтримував політику колабораціонізму. За його участі понад дві тисячі українців було вивезено до Німеччини як остарбайтерів.

Історик Дмитро Чобіт вважає, що Володимира Медведчука працівники НКВС, ймовірно, змусили назвати себе членом ОУН під впливом тортур і залякування.

Читайте також:
Дня перемоги вже нема – це свято приватизоване та поставлене на службу РФ, – Пекар

“Будеш висіти на стовпі”: в Одесі заблокували автопробіг до “Дня перемоги” ОПЗЖ й Партії Шарія, до якого приєднався “слуга народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна