“Будеш висіти на стовпі”: в Одесі заблокували автопробіг до “Дня перемоги” ОПЗЖ й Партії Шарія, до якого приєднався “слуга народу”

 

В Одесі громадські активісти й поліція зупинили автопробіг на честь “Дня перемоги”, який проходив під червоною символікою та зібрав членів і прибічників “ОПЗЖ” та Партії Шарія. Водночас в автопробігу брав участь і нардеп від партії “Слуга народу” Артем Дмитрук.

Захід відбувався в суботу, 9 травня. Його ініціювала проводила партія “Опозиційна платформа – За життя”.

Як повідомило “Радіо Свобода“, вранці кілька десятків автівок були заблоковані правоохоронцями та громадськими активістами біля Одеського морського вокзалу.

Як пояснив народний депутат від “ОПЗЖ” Микола Скорик, присутній на автопробігу, офіційною причиною зупинки було проведення масового заходу в умовах карантинних обмежень. Політик наголошував, що всі учасники – в машинах, тому це не є порушенням.

У поліції підтвердили, що автопробіг було зупинено через заборону масових заходів.

Однак учасники пробігу таки були змушені знімати червоні прапори, які нагадували радянські, із написами “Спасибо деду за победу” тощо, щоб проїхати раніше.

Після переговорів із правоохоронцями, які тривали більше ніж годину, машини почали пропускати по одній з інтервалом в 5-10 хвилин.

Водночас автопробіг на честь 9 травня в Одесі також ініціювали прибічники Партії Шарія.

Відбулися словесні перепалки за участю громадських активістів, які протидіяли автопробігу.

Зокрема, організація “Оберіг” повідомила в соцмережі, що “народний депутат від партії” Слуга народу “Артем Дмитрук приїхав підтримати акцію ФСБшного провокатора Шарія. Але в нього теж щось пішло не так”.

Активісти оприлюднили відео, з якого видно, що опоненти Дмитрука називають його “московською шлюхою” та погрожують “повісити на стовпі”. Нардеп (ідентифікується на відео за великою бородою) відповідає їм і пропонує підійти ближче. В цей час між опонентами на дорозі стоять поліціянти.

Читайте також:
У Слов’янську патріоти зробли червоно-чорним прапор пам’ятника воїнам-визволетям. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна