У Слов’янську патріоти зробили червоно-чорним прапор пам’ятника воїнам-визволителям. ФОТО

 

Фото: ФБ Максим Потапчук

У місті Слов’янськ Донецької області невідомі патріоти домалювали чорну смугу на прапор пам’ятника “радянським воїнам-визволителям” у центральному парку, який раніше був червоним. Таким чином, прапор на монументі став червоно-чорним, як в ОУН (бандерівській).

Як передає “Новинарня“, про це 9 травня повідомив громадський активіст із Донеччини Максим Потапчук.

Як відомо, бетонна статуя радянського солдата в парку Шовковичному у Слов’янську має невисоку художню чинність, її регулярно реставрують та перефарбовують.

Рік тому пам’ятник був повністю чорним.

Напередодні Дня Перемоги міський голова Слов’янська Вадим Лях (колишній член Партії регіонів) розпорядився пофарбувати солдата в “золотий” колір, а прапор за ним – у червоний.

Потапчук у соцмережі розповів, що таким чином “прихильник Росії Лях вже тиждень розважає мешканців Донеччини”.

“6 травня лях заявив, що десять років тому дизайнери невірно пофарбували пам’ятник героям Другої світової війни чорною фарбою. Негайно частина пам’ятника стала червоною, хоча місто потерпає від нестачі коштів, але гроші на матеріали та реставраторів блискавично знайшлись. Зробили, звісно, нашвидкоруч…
І ось сьогодні, коли перші промені сонця освітили Слов’янськ, чимало українських художників і митців вийшли на вулиці міста та допомогли розфарбували пам’ятник, але на свій смак. Кілька годин поспіль приїхав мер та почав змивати нову чорну фарбу. Прапор України також зник, до речі…” – описав події активіст.

Так виглядав пам’ятник у парку Шовковичному у 2019 році

Потапчук закликав місцевих можновладців Донеччини “не провокувати українських художників своєю любов’ю до своїх дідів залишити загиблих і вмерлих у спокої”.

“Щороку ви вигадуєте все нові провокації та дестабілізуєте гуманітарну ситуацію в регіоні”, – зазначив активіст.

Сам мер Вадим Лях визначив події в центральному парку Слов’янська як “неприємний факт вандалізму”.

“Шкода, що в нашому місті є елементи, налаштовані на розкол суспільства!” – додав міський голова.

Читайте також:
Зеленський 9 травня анонсував проєкт з меморіальними дзвонами в чотирьох регіонах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна