Першого командувача ССО України Луньова нагородили орденом “Легіон заслуг” США

 

Перший Командувач Сил Спеціальних операцій України генерал-лейтенант Ігор Луньов отримав орден “Легіон заслуг” (Legion of Merit) Міністерства оборони США.

Про це в четвер, 29 квітня, інформує пресслужба Командування Сил спеціальних операції ЗСУ.

Генерал-лейтенанта Луньова відзначено за заслуги у створенні і розбудові Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

“Він заснував командування ССО, як новий вищий орган управління Силами спеціальних операцій, об’єднав численні частини у злагоджений рід військ під управлінням командування Сил спеціальних операцій України та посилив бойову роботу частин ССО у зоні проведення операції Об’єднаних сил. Він забезпечив підготовку першої частини Збройних сил України, сертифікованої як взаємосумісної з силами НАТО, для участі у Силах реагування НАТО, заснував 142-й Навчальний центр вишколу Сил спеціальних операцій та змінив усі аспекти відбору особового складу до служби у Силах спеціальних операцій, навчання та підготовки до участі в операціях на ротаційній основі”, – йдеться в нагородному листі, підписаному президентом Сполучених Штатів Америки.

Нагороду Ігорю Луньову вручив Командувач сил спеціальних операцій Збройних сил США у Європі генерал-майор Девід Тейбор.

Церемонія відбулася під час оперативно-стратегічного збору з керівним складом ЗСУ.

Крім того, військовою нагородою Збройних сил США, медаллю “За взірцеву службу” було нагороджено одного з офіцерів командування ССО.

Цю медаль було вручили за виняткову взірцеву службу у якості офіцера під час операції Freedom’s Sentinel у рамках місії Resolute Support Mission.

Фото: пресслужба Командування Сил спеціальних операції ЗСУ

“Відмінні досягнення (офіцера Командування ССО ЗСУ, – “Н”) відображають велику честь перед собою, командуванням компоненту Сил спеціальних операцій НАТО-Афганістан / Об’єднаною Оперативною Групою Сил спеціальних операцій Афганістан та Збройними силами України” – відзначили у нагородному листі.

Нагадаємо, 29 квітня в Україні з візитом перебуває командувач Сил спеціальних операцій США в Європі генерал Девід Тейбор.

Читайте також:
73-й морський центр ССО показав, як опановує американські “Хамві”

“Сільвер” із ССО розповів, як підірвався в передмісті Донецька, втратив ногу і продовжив службу у війську. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна