“Все по-бойовому”: на полігоні випробовують чеську САУ Dana-M2. ВІДЕО

 

На Рівненському військовому полігоні триває функційне, ходове та вогневе тестування 152-мм самохідної гаубиці DANA-M2 виробництва Чеської Республіки.

Про це в середу, 28 квітня, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

“Все по-бойовому. Стрільба ведеться по завчасно визначеним цілям з непідготовленої вогневої позиції, яку займають з ходу. Максимальна дальність пострілу складає 18 кілометрів”, – інформують в оборонному відомстві.

Зазначається, що екіпаж висувається в певний район, отримує координати цілей та відкриває вогонь, після чого негайно відходить на запасні позиції.

Читайте також:
Чехія вже почала виробництво САУ “Дана” для України

Як інформувала “Новинарня“, начальник ракетних військ і артилерії − начальник управління РВіА командування підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Андрій Маліновський заявляв, що для ЗСУ розглядається закупівля 152-мм самохідної артилерійської установки “Дана” для заміни наявних на озброєнні застарілих буксованих гармат Д-20 та самохідних артилерійських установок 2С3 “Акація”.

13 листопада Міністерство оборони України офіційно підтвердило, що закупить 152-міліметрові самохідні гаубиці “Дана” для потреб ЗСУ з відповідною кількістю боєприпасів різної номенклатури від компанії-виробника цього озброєння.

Читайте також:
Україна планує закупити в Чехії 30 САУ “Дана”, які посилять артилерію ЗСУ на два дивізіони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна