Окупанти зламали камери відеоспостереження ОБСЄ, щоб облаштувати позицію з 120-мм мінометами

 

Російські окупанти вивели з ладу камери відеоспостереження СММ ОБСЄ поблизу шахти “Жовтнева” та встановили там позицію із 120-мм артилерією.

Про це в середу, 28 квітня, інформує пресцентр операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що фахівці СММ ОБСЄ 19 квітня виявили втручання окупантів в роботу камер відеоспостереження.

Натомість бойовики встановили свої відеокамери на щоглі системи відеоспостереження СММ, яка розміщена на території шахти “Жовтнева” на околиці окупованого Донецька.

У результаті оператори ОБСЄ змушені були відімкнути від моніторингу своє обладнання. У той же час найманці, використовуючи вигідне тактичне положення шахти, не тільки досі продовжують спостерігати на великій відстані за позиціями ЗСУ, а й обладнали поблизу щогли вогневу позицію мінометів.

Джерело: пресцентр ООС

Вранці у вівторок, 27 квітня, окупанти обстріляли позиції ЗСУ саме з району шахти “Жовтнева”, під час якого у бік українських позицій ворог випустив 22 міни з міномета калібру 120 мм.

Українська сторона СЦКК наголошує, що агресивні дії окупантів несуть пряму загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців Збройних сил України та місцевого населення і дестабілізують ситуацію вздовж усієї лінії розмежування.

Читайте також:
У районі ООС від підриву загинув сержант ЗСУ Роман Гуляк із Волочиська. ФОТО

Штаб показав наслідки мінометного обстрілу Водяного. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна