Штаб показав наслідки мінометного обстрілу Водяного. ФОТО

 

Українська сторона СЦКК показала наслідки обстрілу населеного пункту Водяне Волноваського району із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Окупанти відкривали вогонь 24 квітня близько 21 години з позицій проросійських гібридних військ в районі населеного пункту Пікузи, що на Приазов‘ї.

“Було випущено 12 мін з мінометів калібру 120 мм, 4 міни з міномету калібру 82 мм та здійснено 12 пострілів з СПГ, у результаті чого було пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури та приватні господарства. На щастя, обійшлося без жертв серед цивільних мешканців”, – йдеться в повідомленні.

Українською стороною СЦКК також здійснено верифікацію обстрілів, в результаті чого зафіксовано воронки від розривів, залишки боєприпасів та збитки, завдані домогосподарствам. З
а результатами верифікації на адресу СММ ОБСЄ направлено ноту з відповідними доказовими матеріалами.

“Українська сторона СЦКК інформує, що з початку поточного року до СММ ОБСЄ Українською стороною СЦКК було направлено 177 письмових звернень (нот), в яких зафіксовано найбільш резонансні порушення режиму припинення вогню, пов’язані у тому числі із обстрілами населених пунктів на підконтрольній території. Зазначені матеріали складають основу доказової бази злочинів окупантів на українській землі”, – додали в пресцентрі УС СЦКК.

Читайте також:
УС СЦКК показала наслідки обстрілу окупантами з ПТРК цивільного будинку на околиці Торецька. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна