УС СЦКК показала наслідки обстрілу окупантами з ПТРК цивільного будинку на околиці Торецька. ФОТО

 

Українська сторона СЦКК заявила про обстріл російськими окупантами з ПТРК цивільного домоволодіння на околиці міста Торецьк Донецької області.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці пресцентру штабу Об’єднаних сил у суботу, 24 квітня.

“…Нехтуючи вимогами міжнародного гуманітарного права, окупанти вдаються до обстрілів населених пунктів. Черговий такий випадок мав місце 22 квітня о 22.40, коли у двір громадянки Маргарити Старовойтової в селищі Дружба, що на околиці Торецька прилетіли зі сторони Горлівки дві ракети від протитанкового комплексу окупантів”, – сказано в повідомленні.

Офіцери української сторони СЦКК оперативно верифікували обстріл. Про факт порушення поінформували Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

“На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з мешканців не постраждав. Зазнали руйнувань господарські будівлі, в яких були пошкоджені огорожа та вікна житлового приміщення”, – сказано в повідомленні.

За фактом обстрілу органом досудового розслідування зареєстровано кримінальне провадження.

Фотогелерея:

обстріл селища Дружба - Торецьк - 22.04.2021 - УС СЦКК_4 обстріл селища Дружба - Торецьк - 22.04.2021 - УС СЦКК_5 обстріл селища Дружба - Торецьк - 22.04.2021 - УС СЦКК_1 обстріл селища Дружба - Торецьк - 22.04.2021 - УС СЦКК_3 обстріл селища Дружба - Торецьк - 22.04.2021 - УС СЦКК_2
<
>

Як відомо, селище Дружба є північно-східною околицею міста Торецьк, що неподалік від КПВВ “Майорськ”.

“Українська сторона СЦКК інформує, що після перекидання до кордонів України значної кількості озброєння і військової техніки РФ зросла інтенсивність та різноманіття озброєння, яке застосовують збройні формування РФ в ОРДЛО для дестабілізації обстановки в регіоні, а дії збройних формувань носять все більш нахабний характер.
Не дивлячись на це, всі факти злочинів окупантів проти людяності будуть зафіксовані та верифіковані, а їх ініціаторів чекає неминуче покарання”, – зазначено в заяві української сторони Спільного центру контролю і координації.

Читайте також:
Російські окупанти обстріляли житловий сектор у Жованці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна