Київ з 1 травня послаблює карантин

 

Карантинні обмеження у Києві  з 1 травня будуть послаблені: відкриються ресторани і ТРЦ, а громадський транспорт повернеться до звичного графіку.

Про це заявив на брифінгу у середу мер столиці Віталій Кличко, повідомляє “Укрінформ“.

“Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із “червоної” зони”, – сказав Кличко.

За його словами, з 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі. Але з дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил (які, зокрема, передбачають вхід лише у захисних масках).

“Але закликаю жителів столиці користуватися громадським транспортом тільки в разі нагальної потреби”, – наголосив Кличко.

Крім того, з 1 травня відновлять роботу ринки, ярмарки, спортивні зали та фітнес-центри, а також Центри надання адмінпослуг (але вони прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси).

А з 5 травня відновиться “офлайн” навчальний процес у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах.

Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

Нагадаємо, що суворіші протиепідемічні обмеження у Києві запровадили з 5 квітня до 16 квітня. 14 квітня міська комісія ТЕБ і НС подовжила дію локдауну до 30 квітня.

Як відомо, уряд України до 30 червня продовжив адаптивну модель карантину, яка була запроваджена з 24 лютого. Ця модель карантину передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у регіонах.

Читайте також:
“Червона” зона потроху звужується, однак уряд не послабить карантин на свята

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна