“Червона” зона потроху звужується, однак уряд не послабить карантин на свята

 

Міністерство охорони здоров’я оновило список карантинних зон України. Станом на 25 квітня в “червоній” зоні залишаються Київ та десять областей.

Про це свідчить таблиця, оприлюднена на сайті МОЗ.

Інфографіка: сайт МОЗ України

Так, у “червоній” зоні, що означає посилені обмеження, залишаються м. Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька і Чернігівська області.

У “помаранчевій” зоні – дев’ять регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська і Черкаська області.

У “жовтій” зоні – п’ять областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Херсонська і Чернівецька.

У “зелену” зону наразі не повернувся жоден із регіонів областей.

Щодо Києва, то в ньому перевищено поріг рівня госпіталізацій на 100 тис. населення. Однак цей рівень поступово знижується, 24 квітня він становив 60,6.

На цьому тлі прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не змінюватиме на травневі свята модель адаптивного карантину, бо він зменшує кількість “червоних” регіонів.

“Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість: цього тижня з “червоної” зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності. Наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей”, – написав глава Кабміну в фейсбуці.

Шмигаль повідомив, що обговорив питання дотримання карантинних обмежень з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. “Ми цінуємо та дякуємо її членам за розуміння й сприяння в протидії поширенню коронавірусу”, – додав він, закликавши українців уникати масових скупчень на свята.

Як відомо, уряд України до 30 червня продовжив адаптивну модель карантину, яка була запроваджена з 24 лютого. Ця модель карантину передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у регіонах.

Читайте також:
В Україні за добу суботи нарахували 7 930 нових випадків коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна