На Херсонщині армійці провели навчання з ракетними комплексами “Точка-У”. ВІДЕО

 

У Херсонській області на одному з полігонів бойової підготовки вміння та навички продемонстрували екіпажі тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, які підпорядковані командуванню Об’єднаних сил Збройних сил України.

Про це в середу, 28 квітня, інформує пресслужба командування ОС ЗСУ.

За словами командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва, під час тактико-спеціальних навчань екіпажі вийшли в район бойового застосування та здійснили топографічну прив’язку перед проведенням умовних пусків по місцях завантаження на кораблі морського десанту умовного противника, а також й умовного тактичного десанту на гелікоптери.

“Під час тренування обслуги пускових установок відточували злагодженість своїх дій, а командири, відповідно, вміло координували всіма процесами. Батареї за сигналом швидко здійснили марш, зайняли вогневі позиції та розгорнулися, після чого оператори відпрацювали точне наведення на цілі”, – наголосив Наєв.

Зазначається, що після першого етапу навчань воїни-ракетники продемонстрували швидкий відхід і зміну вогневих позицій. Уже на завершення екіпажі під прикриттям димової завіси приховано вирушили до районів зосередження.

Усі без виключення підрозділи, що підпорядковані командуванню та несуть бойову службу на південному напрямку вздовж межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, системно займаються підвищенням спроможностей до дій за призначенням.

“Наша розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а підрозділи постійно покращують навченість особового складу”” – запевнив командувач.

Читайте також:
Артилеристи ВМСУ відпрацювали протидію висадці російського десанту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна