В Україні стартував чемпіонат ЗСУ із військового п’ятиборства

 

На базі спортивного комплексу Харківського національного університету Повітряних cил імені Івана Кожедуба стартував чемпіонат ЗС України з військового п’ятиборства.

Про це повідомляє АрміяInform.

Упродовж чотирьох днів шість команд від вищих військових навчальних закладів боротимуться за звання найсильніших. Команди представляють найкращі спортсмени, які були відібрані під час попередніх внутрішніх змагань.

За першість змагаються спортсмени з Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, Військової академії (м. Одеса), Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Головним суддею змагань призначили начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту ХНУПС полковника Віталія Кирпенка.

Щоби підтримати військових спортсменів у нелегкій боротьбі на чемпіонат завітав начальник Управління фізичної підготовки і спорту МО України Юрій Фіногенов.

“Військове п’ятиборство є одним із пріоритетних військово-прикладних багатоборств Міжнародної ради військового спорту (CISM). Наприкінці тижня будуть визначені найкращі команди та відібрані найсильніші спортсмени в особистому заліку. З найбільш підготовлених армійців ми сформуємо збірну ЗС України для змагань вже на міжнародній арені. Також приємно відзначити, що в чемпіонаті взяли участь три жінки-військовослужбовці, які разом із чоловіками змагатимуться за першість”, – розповів Фіногенов.

Фото: АрміяInform

Після урочистої церемонії відкриття чемпіонату всі команди приступили до першого виду змагань — кульової стрільби.

“Учасники змагалися на влучність у швидкісній стрільбі з малокаліберної гвинтівки, яка передбачає 10 пострілів за 2 хвилини, та повільній стрільбі — десять пострілів за сім хвилин”, – розповів старший викладач кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту ХНУПС підполковник Олександр Ткачук.

Наступні дні команди-учасниці виборюватимуть перемогу під час військово-прикладного плавання з подоланням перешкод, бігу на вісім кілометрів для чоловіків та чотири кілометри для жінок, долатимуть сучасну смугу перешкод, яка нараховує 20 елементів загальною протяжністю 500 метрів, та метатимуть гранати на точність і влучність.

Майданчики, де змагатимуться спортсмени, відповідають вимогам міжнародних правил військового п’ятиборства CISM.

Читайте також:
Штангіст Чумак, який виграв чемпіонат Європи в Москві: Росіяни нам не брати, вони вбивають наших солдатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна