У Києві через масові порушення на Вербну неділю можуть посилити обмеження на Великдень

 

У Києві у Вербну неділю, 25 квітня, були зафіксовані масові порушення карантинних вимог у церквах. Тому на Великдень в місті можуть посилити деякі обмеження.

Про це заявив голова Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає  телеканал “Україна 24”.

“Ми нині провели рейд по всіх церквах і побачили, що люди не дотримуються жодних протиепідемічні правил відповідно до домовленості, укладеної в четвер і п’ятницю. Було велике скупчення людей, відсутність дистанції, відсутність режиму носіння масок під час проведення богослужінь. Тому на великодні свята будемо проводити додаткові заходи, встановлювати додаткові пости для дотримання режимів”, – сказав посадовець.

За словами Рубана, святкування Великодня з масовим скупченням у “червоних” регіонах країни будуть повністю заборонені. Він попередив, що церкви можуть отримати штраф за порушення карантину.

“Насамперед передбачені штрафи для громадян, які не дотримуються правил безпеки – 170 грн і 220 грн. Що стосується церков, дійсно, там є адміністрація, суб’єкт, який організовує заходи, штрафні санкції будуть накладатися на них. Цього не хотілося би робити, з кожної адміністрацією обговорювався план дій і заходів, які будуть, і ми будемо тільки посилювати в Києві такі заходи”, – зазначив очільник Держпродспоживслужби.

Також він додав, що в деяких регіонах, де спостерігається зменшення захворюваності, святкування дозволять, але з певними обмеженнями.

Нагадаємо, уряд вирішив продовжити режим надзвичайної ситуації в Україні до 30 червня.

Читайте також:
“Червона” зона потроху звужується, однак уряд не послабить карантин на свята

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна