МАГАТЕ вестиме переговори щодо ядерних об’єктів в ОРДЛО лише з Україною, – МЗС

 

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) розмовлятиме стосовно всіх ядерних об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та Криму лише з Україною.

Про це в понеділок, 26 квітня, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі під час переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає пресслужба МЗС.

Зазначається, що сторони обговорили застосування гарантій МАГАТЕ до всіх ядерних об’єктів на території України, зокрема на тимчасово окупованих територіях, відповідно до угоди між Україною і Агентством.

“Рафаель Маріано Гроссі підтвердив чітку позицію: МАГАТЕ розмовлятиме лише з Україною щодо всіх ядерних об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та Криму, оскільки визнає лише суверенітет нашої держави над ними”, – йдеться у повідомленні.

Співрозмовники окремо обговорили можливості збільшення представництва України в Секретаріаті МАГАТЕ, з особливим акцентом на забезпеченні рівних прав і можливостей чоловіків і жінок.

Гендиректор МАГАТЕ також висловив зацікавленість в участі українських науковиць та студенток в дослідницько-стажувальній програмі МАГАТЕ ім. Марії Складовської-Кюрі.

Міністр висловив вдячність МАГАТЕ за багаторічну підтримку зусиль уряду України з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Генеральний директор запевнив, що Агентство продовжуватиме цю успішну співпрацю і надалі.

Читайте також:
Радіація може скоро потрапити до питної води на Донбасі, – Резніков

Окупований Донбас – на межі екологічного лиха міжнародного масштабу, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна