У Росії п’яний єгер застрелив тюремного начальника Забайкалля

 

У Росії застрелили начальника управління Федеральної служби виконання покарань (ФСИН) РФ у Забайкальському краї генерала Євгена Шихова.

Як повідомляють російські ЗМІ та телеграм-канали, разом із Шиховим смертельного поранення зазнав також колишній начальник місцевого СІЗО №1 Валерій Герман.

Інформацію підтвердили і в регіональному управлінні Слідчого комітету Росії, яке порушило справу за підозрою у вбивстві двох людей.

Інцидент стався в селищі Урульга Каримського району Забайкалля. За даними телеграм-каналу Baza, обох представників російської пенітенціарної системи застрелив єгер мисливського господарства, куди вони приїхали постріляти в кабанів, сезон полювання на яких у регіоні відкрили у зв’язку з епідемією африканською чумою свиней.

Під час спільного застілля між чоловіками виник конфлікт, і єгер відкрив вогонь. Генерал Шихов від поранення в живіт помер майже одразу, а ще живого Германа з місця події вивіз родич, але поранений помер на шляху до лікарні. Очевидно, всі троє були нетверезими.

Підозрюваного охоронця мисливських угідь затримано, його допитують слідчі.

Як повідомляє російська інформагенція “РБК”, Євген Шихов – уродженець Хакасії, де й розпочав свою кар’єру у Федеральній системі виконання покарань. Зокрема, був начальником колонії-поселення і слідчого ізолятора.

Після цього він був заступником начальника управління безпеки головного управління служби виконання покарань у Красноярському краї. Згодом – в.о. начальника ФСИН Мурманської області. Забайкальське управління служби очолював з лютого 2018 року.

У січні 2020 року президент РФ Володимир Путін присвоїв Шихову звання генерал-майора внутрішньої служби.

Читайте також:
У Росії бойовика “ЛНР” підозрюють у жорстокому вбивстві та пограбуванні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна