SpaceX із НАСА відправили на МКС нову групу астронавтів. ВІДЕО

 

Компанія Ілона Маска SpaceX разом із НАСА відправила астронавтів до Міжнародної космічної станції в рамках місії Crew-2.

Про це в п’ятницю, 23 квітня, інформує “24 канал”.

Майже через добу корабель стикується з МКС і на станцію потрапить новий екіпаж.

“Ракета Falcon 9 стартувала з мису Канаверал у американській Флориді 23 квітня о 12:48 за київським часом. До цього пуск було заплановано на 22 квітня, однак НАСА та SpaceX вирішили відтермінувати його на добу через несприятливі погодні умови”, – йдеться в повідомленні.

На борту корабля Crew Dragon перебувають представники трьох країн. Разом із американськими астронавтами Робертом Шейном Кімбро і Меган Макартур до МКС відправилися японець Акіхіко Хошіде і француз Томас Песке. Їм належить провести на борту станції наступні шість місяців, а чинний екіпаж МКС незабаром повернеться на Землю.

Астронавти місії Crew-2. Фото: SpaceX

Астронавти проведуть на борту МКС понад 200 наукових експериментів та дослідів, серед яких, як медичні дослідження, так і експерименти над новими матеріалами.

Зазначається, що це – друга повноцінна місія з доставки екіпажу на МКС, яку здійснює американська приватна компанія SpaceX. Особливістю цього польоту є ще й те, що вперше в історії і перший ступінь ракети Falcon 9 так, і космічний корабель Crew Dragon застосовуються повторно.

Корабель використовувався під час історичної місії Demo-2 під час отримав назву Endevour. У її рамках до МКС відправилися американські астронавти Роберт Бенкен та Даглас Герлі.

Читайте також:
І на Марсі люди зможуть дихати: марсохід Perseverance уперше видобув кисень з атмосфери планети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна