“Слуга народу” Жан Беленюк сенсаційно зазнав поразки на ЧЄ з греко-римської боротьби

 

Український спортсмен Жан Беленюк, який з 2019 року є також депутатом Верховної Ради від “Слуги народу”, зазнав сенсаційної поразки на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби, який відбувається у Варшаві.

У чвертьфіналі Беленюк поступився гравцеві Зурабі Датунашвілі, який представляє Сербію, повідомляє ТСН.

Поєдинок, що проходив у ваговій категорії до 87 кг, завершився з нічийним результатом – 1:1. Однак у півфінал вийшов Датунашвілі, який останнім заробив бал.

У першому колі Беленюк переміг шведа Йоханссона

Загалом з української збірної у півфінал пробився лише Дмитро Пишков (вагова категорія до 77 кг), суперником якого буде Юнус Емре Башар із Туреччини.

30-річний Жан Беленюк – багаторазовий чемпіон світу і Європи з греко-римської боротьби, срібний призер Олімпійських ігор 2016 року. Заслужений майстер спорту України. Народний депутат IX скликання, №10 у списку партії “Слуга народу”.

Беленюк неодноразово розповідав про те, як доводиться тренуватися в перерві між засіданнями Верховної Ради (зокрема, втомою від тренувань він пояснював те, що інколи засинає під час засідань парламенту).

У 2019 році Беленюк також здобув ліцензію на Олімпійські ігри-2020 у ваговій категорії до 87 кг, пробившись у фінал чемпіонату світу.

Тоді він наголошував на тому, що Олімпіада для нього є основною метою. “Якщо мені доведеться вибирати між Радою і Іграми, то я однозначно виберу Ігри, та всі мої колеги це знають”, – казав Беленюк.

Читайте також:
“Слуга народу” Беленюк прокоментував відео Ломаченка про “ввічливих людей”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.