Сухопутні війська відроджують фронтову пресу

 

У Командуванні Сухопутних військ Збройних сил України відроджують фронтову пресу: у четвер, 22 квітня, відбулася презентація першого номера “Вісника Сухопутних військ”.

Про це “Новинарні” повідомили у пресслужбі КСВ ЗСУ.

“Локальні «бригадні» (фронтові) газети, що створюються у бойових військових частинах Сухопутних військ, є сучасним, унікальними та особливо важливим інформаційним продуктом для військовослужбовців. Адже саме в них з’являються новини та інформація безпосередньо про самих військовослужбовців, про їхній військовий підрозділ. Цей чинник близькості до читача в районі бойових дій відіграє роль потужної моральної підтримки українських воїнів”, – наголошується в повідомленні.

“Враховуючи те, що майже 80 відсотків бойового складу військових частин, які виконують бойові завдання в районі проведення операції ООС, належать до Сухопутних військ, інформаційно-комунікаційна складова в цих реаліях є просто невід’ємною”, – наголосив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, який особисто підтримав ініціативу відродження фронтової преси.

“З початку 2017 року журналістські громадські організації Сумської, Рівненської та Чернігівської областей об’єднались у проєкт «Реформована преса – Українській армії». Так ми й почали робити перші бригадні газети”, – розповіла Голова ГО “Асоціації регіональних ЗМІ Сумщини” Наталія Калініченко.

Надалі планується також розширювати співпрацю з представниками цивільних ЗМІ.

Читайте також:
“Репортер у погонах – мішень для ворога”: в МОУ вшанували військових журналістів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна