Сьогодні в Україні запрацює “ветеранська” лінія 15-45-9

 

У четвер, 22 квітня, на платформі урядового контактного центру запрацює новостворена “ветеранська” телефонна лінія, оператори якої надаватимуть швидкі та фахові консультації ветеранам російсько-української війни та членам їхніх сімей.

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

Відтепер зателефонувавши за номером 15-45-9 ветерани матимуть змогу оперативно отримати відповідь на питання щодо соціального захисту, працевлаштування, медичної, санаторно-курортної реабілітації, психологічної, правової підтримки.

“Організація нового сервісу сприятиме більш ефективному формуванню і реалізації державної підтримки захисників і захисниць України, допоможе їм реалізувати свій потенціал у мирному житті. Розширення каналів комунікації держави та ветеранів з використанням сучасних сервісів – додаткова можливість для захисників з різних куточків України пришвидшити вирішення проблемних питань та отримати відповідну допомогу”, – зазначила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Ветеранська телефонна лінія працюватиме цілодобово у режимі чат-боту та безпосереднього спілкування з оператором-консультантом.

Планується, що у перспективі на лінії чергуватимуть психолог і юрист.

У разі, коли заявник звертатиметься із складною проблемою, його дзвінок зможуть зареєструвати як звернення громадян, що дозволить опрацювати його у встановленому законом порядку.

Читайте також:
В Україні запустили онлайн-систему “е-Ветеран”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна