Винищувачі НАТО з баз у чотирьох країнах були підняті на перехоплення російських літаків над Балтикою

 

Винищувачі НАТО з баз в Естонії, Литві, Польщі та Данії 20 квітня були підняті для відстеження й перехоплення російських винищувачів, бомбардувальників та літаків-розвідників над Балтикою.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться в повідомленні на сайті Об’єднаного повітряного командування НАТО.

Два російські бомбардувальники Ту-160 в супроводі винищувачів Су-27 і Су-35 виконували політ над Балтійським морем з материкової частини РФ, діючи з російським літаком дальнього радіолокаційного виявлення та управління A-50, який також супроводжувався винищувачами.

Деякі літаки прямували із вимкненими транспондерами та не передавали польотні плани.

У відповідь були підняті німецькі та італійські винищувачі з місій повітряної поліції НАТО, відповідно, в Естонії й Литві, а також винищувачі F-16 польських ВПС з авіабази в Познані.

Національний центр повітряних операцій королівських ВПС Данії також підняв свої F-16 з авіабази Скрідструп, щоб зустріти російські літаки.

“Захід демонструє пильність і реакцію НАТО на повітряні інциденти та колективні зусилля наших союзників забезпечити безпеку повітряного простору для всіх своїх користувачів”, – сказав бригадний генерал Ендрю Хансен, заступник начальника оперативного штабу НАТО в повітряному командуванні Альянсу на авіабазі Рамштайн, Німеччина.

Бомбардувальники РФ залишалися в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем і приблизно через три години повернулися на материкову частину Росії.

Читайте також:
Авіація НАТО в 2020 році 350 разів перехоплювала російські літаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна