СБУ затримала автобус із “тітушками” проросійської політсили на Харківщині

 

Служба безпеки України затримала автобуси з 60 “тітушками” на Харківщині, які планували створити “картинку для росЗМІ”.
Всі затримані є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного стосунку до Харківської області.

Про це в середу, 21 квітня, повідомили в пресцентрі СБУ.

Зазначається, що автобуси зупинені на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави.

“За наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Ці акції мали дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії “картинку” для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України, додали в спецслужбі.

“Координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості та реагує на факти здійснення будь-яких злочинів. Ми вживаємо відповідні заходи з їх припинення, проведення невідкладних слідчих дій та направлення матеріалів за підслідністю”, – додали в СБ.

Читайте також:
СБУ анонсувала антитерористичні навчання в більшості регіонів України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна