В уряді розповіли, про що йшлося на “нормандській” зустрічі радників

 

На зустрічі політичних радників лідерів країн “нормандського формату” йшлося про реалізацію кластерів для виконання Мінських домовленостей і дотримання режиму тиші на Донбасі.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков, передає “Інтерфакс-Україна” у вівторок, 20 квітня.

“Не розкриваючи конфіденційності переговорів, зазначу дві головні речі, які обговорювалися і які були анонсовані президентом Володимиром Зеленським у Парижі. Сьогодні йшлося про кластери, відповідно, як бачення можливості реалізації Мінських домовленостей і про питання забезпечення дотримання режиму припинення вогню – реального та повноцінного”, – розповів урядовець.

За словами Резнікова, перемовини відбулися у “конструктивній робочій атмосфері”.

Про те, що на зустрічі 19 квітня планується обговорення кластерів, раніше повідомляв президент Володимир Зеленський під час візиту до Парижа.

“Це те, про що ми говорили декілька місяців тому, що будуть зроблені кластери французькою та німецькою стороною, з українськими доповненнями. Всі чотири країни підготують додатки, з чим згодні, з чим не згодні. Це – покрокове виконання Мінських домовленостей. Радники будуть узгоджувати ці позиції”, – сказав Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, Росія виступила проти долучення США до “нормандського” формату.

Читайте також:
Активісти виступили із заявою-застереженням щодо “кластерних” перемовин у Н4

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна