У рамках ГУАМ створять Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій

 

У рамках Організації за демократію та економічний розвиток Грузії, України, Азербайджану та Молдови створять Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій ГУАМ, що стане складником майбутньої Міжнародної корпорації інноваційного розвитку “ГУАМ і Партнери”.

Про це у вівторок, 20 квітня, заявив віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, інформує пресслужба відомства.

Одним із питань, які було обговорено на засіданні Робочої підгрупи з питань науки та інновацій стала співпраця країн-членів ГУАМ у сфері космічних технологій.

“Основними напрямами розвитку космічної галузі для України на наступні п’ять років мають стати дистанційне зондування Землі, виробництво ракетно-космічної техніки та забезпечення незалежного доступу України в космос завдяки створенню власної ракети-носія та здійсненню її пуску, а також фундаментальні й прикладні космічні дослідження”, – зазначив урядовець.

Також віцепрем’єр-міністр наголосив, що рішення про доцільність постійного складу Робочої підгрупи з питань науки та інновацій ГУАМ було прийнято ще кілька років тому.

Водночас Уруський висловив сподівання, що організаційний процес не закінчиться формуванням робочих груп, а зрештою увінчається створенням Міжнародної корпорації інноваційного розвитку “ГУАМ і Партнери”.

“Перший камінь у фундамент цієї корпорації закладемо вже найближчим часом, створивши Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій ГУАМ. При цьому долучимо до процесу і нових партнерів. Як відомо, ізраїльський уряд висловив бажання стати партнером ГУАМ, передовсім для співпраці у сфері науки та інновацій”, – сказав очільник Мінстратегпрому.

За словами Олега Уруського, для ефективного використання наукового потенціалу, розвитку і поглиблення співпраці у науковій та інноваційній сферах державам-членам ГУАМ необхідно створити нормативно-правову й інформаційну базу спільної наукової та інноваційної діяльності, а починати слід із узгодження переліку перспективних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, у межах яких сформувати реєстр наукових досліджень, що плануються до проведення в державах-членах ГУАМ.

Віцепрем’єр-міністр України наголосив на важливості космічної галузі у сфері національних економік сучасних країн та неабиякій ролі в довгостроковому економічному розвитку держав.

Читайте також:
Серед розробників гелікоптера НАСА, який здійснив перший політ на Марсі – українець Ігор Панченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна