Таран переговорив із американською делегацією: домовилися посилювати співпрацю України і США

 

Міністр оборони України Андрій Таран зустрівся із Тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.
Говорили про безпекову ситуацію на сході України та посилення співпраці в сфері оборони між Україною та США.

Про зустріч, яка відбулася у вівторок, 20 квітня, повідомив пресцентр оборонного відомства.

Зазначається, що Таран поінформував американську сторону про розвиток безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів держави. Міністр оборони висловив вдячність за провідну і консолідуючу роль США у протидії міжнародної спільноти агресивній політиці Російської Федерації щодо України.

“Ми вкотре звертаємо увагу на небажання Російської Федерації виконувати раніше досягнуті домовленості та дотримуватися курсу мирного врегулювання конфлікту. Нам важливо відчувати, що міжнародна спільнота сконсолідована і одностайна у підтримці України. Дякуємо США за лідируючу роль в цьому процесі”, – цитує Тарана пресцентр МОУ.

Зі свого боку Крістіна Квін підкреслила незмінність політики Вашингтона щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України і невизнання окупації Криму.

Обговорили також основні питання оборонного співробітництва та підтримки Сполученими Штатами нарощення спроможностей Збройних сил України та здійснення оборонної реформи за стандартами НАТО.

“Сторони домовилися продовжити спільну роботу з розвитку двосторонніх відносин та посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони”, – резюмували в МОУ.

Читайте також:
РФ може планувати для України повторення грузинського сценарію 2008 року, – Таран

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна