Портнов програв апеляцію в справі за позовом МОН щодо перегляду підручників з історії України

 

Юрист Андрій Портнов, колишній заступник глави адміністрації експрезидента Віктора Януковича програв апеляцію Міністерству освіти в справі за позовом щодо перегляду підручників з історії України.

Відповідну постанову виніс 14 квітня Шостий апеляційний адміністративний суд.

“…Скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 21 січня 2021 року, яким Міністерство освіти і науки України було зобов’язано, зокрема, забезпечити перегляд підручників для 5 та 11 класів з Історії України для закладів загальної середньої освіти, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках. У задоволенні позову в цій частині відмовлено”, – йдеться в пресрелізі.

Зазначене рішення ухвалене у справі № 640/10678/20 за позовом Портнова А.В. до Міністерства освіти і науки України про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії, додали в суді.

Текст судового рішення направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень 15 квітня 2021 року та останнє має бути оприлюднено адміністратором у порядку, визначеному Законом України “Про доступ до судових рішень”, – додали в Шостому апеляційному адміністративному суді.

Як писала “Новинарня“, в січні 2021 року юрист Андрій Портнов, колишній заступник глави адміністрації експрезидента Віктора Януковича, заявив, що виграв суд у Міністерства освіти України про зміст шкільних підручників. Про це він повідомив у соціальних мережах 21 січня.

Позов до МОН стосувався підручників історії, у яких героїзували учасників Майдану. Портнову не подобається, що події кінця 2013 – початку 2014 року названо Революцією Гідності.
“Адміністративний суд виніс сьогодні рішення за моїм позовом у судовому процесі, що тягнувся майже рік. На підставі проведених експертиз суд зобов’язав Міністерство освіти і науки переглянути дитячі підручники історії 5-11 класів, в яких попередній політичний режим намагався героїзувати і міфологізувати низку державних злочинців і учасників масових заворушень 2013-2014 рр”, – написав Портнов.

Читайте також:
Новинського й Портнова ввели до складу наглядової ради Одеської юракадемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.