ВМС провели спільні українсько-румунські тренування типу PASSEX у акваторії Чорного моря. ФОТО, ВІДЕО

 

В акваторії Чорного моря українські та румунські ВМС провели спільні навчання типу PASSEX.

Про це в понеділок, 19 квітня, інформує пресслужба Міноборони.

Метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності з іноземними партнерами.

Схожі заходи є невід’ємною складовою на обраному Україною шляху до Північноатлантичного альянсу, в процесі становлення складовою трансатлантичної системи колективної безпеки.

За участю корвета Horia Macellariu відбулося корабельне бойове навчання з відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів, відпрацьовано поповнення запасів на ходу траверзним способом та контроль за цивільним судноплавством у визначеному районі моря.

Програма тренувань була дуже щільна та складалася з багатьох етапів. Після зустрічі кораблів у точці рандеву, проведення візуального розпізнавання та перевірки зв’язку, було розпочато тренування з маневрування у строях та ордерах.

Після закінчення першого етапу учасники перейшли до корабельного бойового навчання з відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів. Надалі було відпрацьовано такі елементи як: поповнення запасів на ходу траверзним способом та контроль за цивільним судноплавством у визначеному районі моря.

PASSEX 5 PASSEX 4 PASSEX 3 PASSEX 2 PASSEX 1
<
>
Фото: АрміяInform

У програму було включено і тренування з боротьби за живучість, під час якого румунський корвет відігравав роль пошкодженого корабля, а українські моряки відпрацьовували техніку буксировки останнього.

Також важливим стало навчання з відбиття ударів противника під час нападу на корабель, що охороняється, з повітря.

Читайте також:
У Балтійському морі почалися протимінні навчання НАТО Open Spirit

Прикордонники відпрацювали прикриття морського узбережжя біля Молдови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна