Степанов заявив, що Україна пройшла пік захворюваності третьої хвилі “ковіду”. Але можливий спалах після Пасхи

 

В Україні стабілізувалася ситуація з COVID-19, а пік захворюваності на коронавірус пройдений.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у понеділок, 19 квітня, в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Якщо ми подивимося на ситуацію, яка є зараз, ви бачите, що ми маємо позитивну динаміку, що ми росли, як прогнозував МОЗ до середини квітня, потім ситуація стабілізувалася. Зараз кількість хворих, як показує статистика пішла вниз. Якщо порівнювати тиждень до тижня, то мінус 14 тис. за минулий тиждень…”, – сказав Степанов.

За його словами, Україна пройшла пікове захворювання на COVID-19.

“Ми пройшли пікове захворювання. Пік захворюваності на COVID-19…Це третя хвиля, я вважаю, що ми пройшли й далі ми будемо йти на зниження захворілих”, – додав міністр.

Разом з тим, у МОЗ очікують, що після Великодня, через 3-4 тижні, відбудеться зростання кількості хворих на COVID-19.

“Ми очікуємо після Великодня, за 3-4 тижні зростання кількості хворих. Черга свят, які починаються з 1 травня і тривають до 10 травня, супроводжуються мобільністю населення. Усе це буде додавати до кількості захворілих”, – сказав міністр.

Читайте також:
МОЗ уточнив протипоказання для вакцинації від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна