На Прикарпатті через подвійне громадянство звільнили трьох чиновників, – СБУ

 

У Івано-Франківській області контррозвідка Служба безпеки України викрила трьох посадовців на факті подвійного громадянства

Про це в понеділок, 19 квітня, інформує пресслужба обласного управління спецслужби.

“Контррозвідка викрила трьох чиновників органів виконавчої влади в Івано-Франківській області на подвійному громадянстві. Посади держслужбовців передбачали допуск до інформації з обмеженим доступом, у тому числі в оборонній сфері”, – йдеться у повідомленні.

За їхньою інформацією, паспорт громадянина однієї з європейських країн виявили у заступника директора департаменту ОДА.

З паспортом сусідньої країни ЄС виявилася чиновниця, робота якої була пов’язана з використанням даних інформаційних систем і електронних реєстрів регіонального управління Пенсійного фонду.

“Іноземне громадянство мав і високопосадовець Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. Його посадові обов’язки передбачали доступ до службової інформації в оборонній сфері”, – зазначили в пресцентрі СБУ і підтвердили, що викритих осіб звільнено із займаних посад.

Нагадаємо, нещодавно контррозвідники викрили приховане громадянство РФ у кандидата на службу до батальйону оперативного призначення Нацгвардії.

Читайте також:
РНБО доручила уряду розробити законопроєкт про подвійне громадянство, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна