РНБО доручила уряду розробити законопроєкт про подвійне громадянство, – Данілов

 

Упродовж найближчих двох місяців Кабінет Міністрів України повинен розробити проєкт закону про подвійне громадянство, який допоможе не допустити громадян інших країн до управління державою.

Про це в п’ятницю, 26 лютого, повідомив на брифінгу в Києві секретар РНБО Олексій Данілов, передає ZN.ua.

“Питання подвійного громадянства є для нашої держави вкрай важливим. Адже ми рухаємося в бік цивілізованих держав, які дозволяють подвійне громадянство. Але для нашої країни є певні виклики, які пов’язані з тим, що Російська Федерація використовує цей інструмент”, – сказав Данілов.

Він нагадав, що в Україні раніше були високопосадовці з громадянством РФ – “керівник Служби безпеки України, міністр внутрішніх справ, міністр оборони, керівник Генерального штабу”,

“Ми не можемо цього допустити в майбутньому. У нас є також певні виклики в інших країнах. І ми сьогодні ухвалили рішення, що протягом двох місяців уряд повинен запропонувати законопроєкт, який дозволить нам чітко розуміти (…) тих осіб, у яких є подвійне громадянство”, – зазначив Данілов після засідання РНБО.

Як відомо, сьогодні українське законодавство декларує єдине громадянство, механізму позбавлення паспорта України за подвійне громадянство немає, тож Україна юридично сприймає людей із декількома паспортами лише як своїх громадя, а інші не визнає.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони 26 лютого анонсували розгляд державної стратегії деокупації Криму, санкції та ще низку питань.

Читайте також:
Зеленський збільшив кількість працівників апарату РНБО

В Нацгвардію хотів влаштуватися кандидат із російським громадянством, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна