До тероборони Херсонщини входять ексбійці Павловського й Мангера та прихильники Киви, – ЗМІ

 

Члени громадської організації, яка пов’язана з колишнім головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером і нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою, беруть участь у зборах територіальної оборони Херсонської області.

Про це 16 квітня пише “Центр журналістських розслідувань”.

Відомо, що  формування “Ніхто крім нас” зареєстроване як громадська організація ветеранів ВДВ у Новій Каховці навесні 2016 року і позиціонувало себе як об’єднання ветеранів АТО, хоча до війни на сході України тоді її члени відношення не мали.

“Організація надавала послуги охорони приватним особам, зокрема, меру Нової Каховки Володимиру Коваленку і колишньому голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, який нині перебуває під слідством і арештом за підозрою у замовленні вбивства Катерини Гандзюк”, – йдеться в журналістському матеріалі.

Руслан Агаєв – засновник та перший очільник громадської організації “Ніхто крім нас”, яка зареєстрована за його домашньою адресою.
В інтерв’ю Hromadske він фактично підтвердив інформацію про сприяння голові обласної ради Мангеру, задля участі в акціях на підтримку якого вони долали 100 кілометрів від Нової Каховки до Херсона.
“Також, коли проходили сесії обласної ради в Херсоні, ми туди приїжджали для того, щоб стояти на охороні громадського порядку”, – розповідав Руслан Агаєв.

Агаєв також визнав зв’язок своєї організації не тільки з Ігорем Павловським, а й Олексієм Лєвіним – ще одним фігурантом справи про убивство Катерини Гандзюк.

“Коли ж члени цього угруповання потрапили за грати, бійці з “Ніхто крім нас” знайшли собі інших, ще більш скандальних і політично визначених покровителів. Влітку 2020 року Ілля Кива створив свою ГО “Патріоти – за життя”, назва якої співзвучна назві партії “Опозиційна платформа – За життя” Рабіновича-Медведчука, за списком якої Кива і отримав мандат народного депутата”, – пише херсонське ЗМІ.

До цієї організації також вступили частина бійців з “Ніхто крім нас”.

Руслан Агаєв пробув керівником організації недовго, його ще у березні 2016 року, як свідчать дані ЄДР, змінив інший співзасновник – Володимир Арнаут. У 2018 році він підписав контракт із ЗСУ і служив у складі 503-го окремого батальйону морської піхоти. На відміну від Агаєва, Арнаут свої політичні симпатії до якоїсь партії публічно не озвучує, але і з членами організації, які “приписались” до Іллі Киви, зв’язок не пориває.

Боєць із позивним “Донор”, якого журналісти зустріли на полігоні під час зборів ТрО Херсонщини, підтверджує: більша частина членів “Ніхто крім нас” – палкі прихильники Киви та його ідей.

“Дивіться, розколу серед нас немає. Кожен має свій вибір. Хтось підтримує цю партію, хтось – ні, у кожного свій вибір. Так, у нас більша частина організації підтримують (ГО «Патріоти за життя» Іллі Киви – ред.). Я не в політиці – я займаюсь своєю справою”, – каже боєць «Донор».

Також у лавах тероборони Херсонщини ЗМІ помітили ще й Сергія Герасимюка – у минулому депутата Херсонської міської ради від Партії регіонів та керівника місцевого осередку молодіжного крила цієї політсили. За свідченнями активістів, саме Герасимюк координував відправку херсонських тітушок на київський Антимайдан.

Зараз риторика Герасимюка різко змінилась: він закликає до загального об’єднання перед обличчям зовнішнього ворога.

“Нам потрібно об’єднаються, нам потрібно розуміти, що ми не повинні займатися тут якийсь політикою. Нехай політикою займаються в Києві. А ми повинні працювати, годувати свою сім’ю і відточувати майстерність війни”, – каже Герасимюк.

Сергій Герасимюк є депутатом Чорнобаївської територіальної громади від партії «Опозиційна платформа – за життя». Каже, що у батальйоні тероборони Херсонщини є ще троє його однопартійців – депутатів з цієї ж громади.

Нещодавно призначений військовим комісаром Херсонщини Олександр Зіньковський каже, що політична позиція не є критерієм відбору до підрозділів тероборони. Тобто, практикуватися у захисті Херсонщини від Росії можуть також і представники проросійських сил.

“Вони призначені до цього підрозділу, до цієї команди як військовозобов’язані. Ми не розділяємо українців за політичними ознаками. Всі вони українці і всі дають присягу”, – зазначає Зіньковський.

Читайте також:
Позапланові збори тероборони на Херсонщині: формуються вісім підрозділів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна