“Війна від Єрмака”: офіс партії “Демсокира” розмалювали, як двері ОП

 

У ніч на 18 квітня невідомі обмалювали та залили фарбою двері офісу партії “Демократична сокира” в Києві. Також пошкоджено табличку та вхід до приміщення.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі партії, надавши ілюстративні фото.

У партії, що перебуває в опозиції до влади Зеленського, подію пов’язують із позовом, який “Демсокира подала до радника голови офісу президента Андрія Єрмака Михайла Подоляка “за брехливі та безпідставні звинувачення”.

“У п’ятницю ми подали до суду на радника Андрія Єрмака Подоляка. Він брехливо звинуватив «Демсокиру» в участі у подіях на Банковій, коли було обмальовано стіни, двері й табличку офісу президента. Пост про позов я тоді закінчив фразою “Єрмаку привіт”.
Наступної ж ночі, з суботи на неділю, нам прилетіла звістка від Єрмака та його копійчаних подоляків. Звістка про те, що “привіт” отримано”, – зазначив Юрій Гудименко, співзасновник та член політради партії.

Нападники, як зазначають в “ДС”, вочевидь намагалися “максимально копіювати історію з подіями на Банковій”. Так, на офісі партії пошкоджено табличку, двері залиті червоною фарбою, намальована свастика і схожі гасла, спрямовані, однак, не проти Зеленського та Авакова, а проти лідерів партії та Джорджа Сороса.

У партії зазначають, що “мститися у відповідь тими ж самими дріб’язковими методами не стануть, проте із відповіддю не забаряться”.

“Ми вас звільнимо, викинемо, дістанемо і посадимо. Вам не буде місця ніде, окрім Росії. Ми знищимо ваш вплив, ваші корупційні схеми, ваше оточення. У вас під ногами горітиме земля. Ви хотіли війни? Ви отримаєте війну, пане Єрмак”, – йдеться у заяві “Демсокири”.

Зазначається, що для усунення написів і пошкоджень з будівлі офісу залучена ініціативна група з вуличного клінінгу “Києве, мий”.

Читайте також:
Перед побитими дверима Банкової встановили дзеркальну інсталяцію “YOUkraїne”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна